KAKO DELUJE HOMEOPATIJA - 1. del: Osnovni principi, ki jih je treba razumeti

Updated: Jul 23, 2021

#homeopatija


Da razumeli kako deleuje homeopatija, moramo najprej razumeti kaj je sploh bolezen in kako nastaja.

Da bi pa razumeli od kod in kako pride do bolezni, moramo se vrniti nazaj v preteklost.

Preden pa začnem, moram še razložiti ...


OSNOVNI PRINCIPI, KI JIH JE TREBA RAZUMETI

Prispodobe

To, za kar menimo, da so pravljice za otroke, miti, religije in legende, so

modrosti in resnice, ki govorijo o procesih, principih in problemih, pa tudi rešitvah v obliki prispodob, v obliki principov in v obliki ki je primerna

za določeno človeštvo,

v določenem času,

na določenem prostoru in

na podlagi stopnje duhovne rasti in razvoja te določene skupine,

izrečene v obliki, stilu in izrazih, ki je »moderna« v tistem obdobju.


Namreč, prispodobe so univerzalne.

Bolj konkretni opis (s konkretnimi besedami) daje samo način v katerem se določena prispodoba v določenem času in na določenem prostoru kaže. Na primer: če nam povedo, da je nekdo oblekel svojo krinolino – nam nič ne pove, ko pa niti to ne vemo kaj ta izraz sploh pomeni. Enako tako ne pomeni nič izraz o »minici«, ki jo je nekdo oblekel.

Če pa nam povedo, da se je nekdo oblekel »kot kraljična«, po tem razumemo, da je v onem času svečano bilo obleči krinolino, danes pa neko posebno minikrilo.


Poljubiti žabo ne pomeni resnično poljubiti žabe. Pomeni npr. neko ljubezen (pa spet ne to, kar in kako mi to danes dojemamo), ki je v stanju neko grdobijo-HUDOBIJO- grešnost spremeniti v čisto - v božje.


Dobro vemo tudi to, kaj pomeni »voziti svoj življnje« ali pa »ne postaviti vsa jajca v isto košaro«.


Principi

(Na podlagi spletnega slovarja FRAN besda pomeni: zakonitost, pravilo v znanosti; način delovanja, funkcioniranja česa)

Moramo se tudi naučiti opazovati PRINCIPE ne pa obliko, v katerih se ti priincipi kažejo.

Npr. lakoto srca čutimo kot silno, ubijajočo praznino - »manjak sončka v srcu«.

Enako praznino v želodcu bomo čutili kot lakoto, ki je pogosto zelo huda in nepotešljiva.

V predelu prve in druge čakre pa za potrebo po seksu.

Niti pri enem od teh problemov rešitev ni ta, kot mi mislimo, da je. Ne nakupovanje, ne žretje, ne sex, (ki ga danes nepravilno imamo za »ljubezen«) ne bodo potešili to praznino.

Te svoje »lakote« lahko »potešimo« samo s tem, da pravilno predelamo probleme. Šele po tem bomo znali biti resnično srečni, ko si bomo kupili nekaj lepega, ali bomo siti tudi po nekaj oreščkih in tudi ljubezen bo dobila nove kvalitete - nove oblike in vsebino.


Jezikovna oblika in stil izražanja

Moramo imeti pred očmi, da se tudi stil izražanja spreminja. To smo že spoznali pri marsičem. Spoznali smo, da Homer ni pisal neumnih pesnitvi temveč zgodovino, pač v stilu, ki je takrat veljala. Zahvaljujoč tem spoznanjem so pronašli Trojo in še marsikaj pomembnega.


Vse to velja tudi za moj način izražanja . Uporabljam religiozne besede ne zato ker bi jaz služila cerkvi. temveč zato ker one izražajo določen kontekst in pojme, ki jih (še) razumemo. Na primer: če si se odrekel svojih principov in moralnih normi zaradi pohlepa po denarju, pomeni, da si »prodal dušo hudiču«.


Resnica je vedno samo ena; različni so samo aspekti, ki smo jih opazili

Nadalnji problem, ki ga moramo znati razumeti je, da obstaja SAMO ENA resnica. Ta pa je multidimenzionalna in gromozanska. Dvodimenzionalen človek pa vidi samo en svoj delček tega. Smo pač samo en košček sestavljanke - paše nam to ali pa ne.

Samo hoja po poti Transformne osebnostne teapije (TOT) nam omogoča, da vidimo večji del te univerzalne resnice (tudi na nivoju konkretnega življenja!). Dlje ko smo na poti TOT, več tega vidimo. Enako, kot v šoli. Višji razredi nam omogočajo širši pogled in več znanja.


Te prave religije niso puka praznoverja. Največ praznoverne religije je ustvarjeno teh zadnjih 30 let, ko verjamete da lahko investirate malo in vsi dobite veliko; ko verjamete, da so principi imperialističnega marketing neoporečni, ko verjamete, da so vaši vzori—milijarderji ravno vam prodali svoj lastne »dobitne kombinacije« in da bodo sprejeli vas, kot konkurenco sebi...Praznoverje je verjeti, da ste vi bogovi, ki lahko - seveda, vsaki na svoj način - preoblikuje naravo tako, kot mu se zazdi, ali pa da bo neki Sveti Ilija prišel s svojim vozom po vas kar tako in vas odpeljal v neko »indijo koromandijo«, ali pa da bo vsaj neki šef Vlade vam – seveda, vsakem na njegov način – kar tako serviral na pladnju vse to, za kar so vas vaši guruji prepričali, da imater pravice imeti. Vam pa ob tem naj ne bi bilo treba niti s prstom migniti.


Tiste, ki jih obsojate za primitivizem pa se danes imenujejo »zeleni«. Samo oni »primitivni« so tudi sami bili sonaravni in so bili pravi »naravoslovci« saj narava je bog. Bog pa ni nič drugega kot fiziologija na mentalni, emocionalni in drugih eteričnih ravneh. Fiziologija pa je bog na materialni ravni.


Današnji »zeleni« pa so samo »zelenci«, ki se, kot (lažni) bogovi postavljajo nad naravo in, kot sem imela prilike videti, še bolj jo uničujejo, kot ostali »preprosti« ljudje. Erich Fromm pa je že pred nekaj več kot 40 leti opisal, da smo postali veliko bolj krvožejni divjaki, kot so bili prvobitni ljudje, a najbolj neznanstveno ravnajo ravno tisti, ki se imajo za znanstvenike, kot je to vidno iz afer okoli cepiva.


Krvave ratove pa vodimo samo zato, ker eni imenujejojo tega edinega boga za Alaha, drugi za Jahveja, tretji pa ...

Tudi mi smo mnogobožci. Prej smo naše druge bogove imenovali za svetnike, sedaj pa za Maradono, Tysona, Schumacherja ali Tonyja Robbina, ali pa prepstoto za »ameriške milijarderje«. (Domače raj ne bom ominjala). Ob tem pa tudi to nas ne zanima, da so svoje bogastvo dobili z ropanjem množic ali preprodajanjem megle. Brez razmišljanja obožjemo tudi nešteto influencerjev, od katerih kupujemno vsaki šrot, ki smo ga videli ob/na njih.


Znanstveniki pa se tudi koljejo med sabo, ne glede na to ali spadajo v isti »ceh« ali v različne, da bi dokazali da oni in samo oni imajo prav. Vsem skupno pa je izmišljanje učeno-zveneče izraze in metode, čigar edini cilj je prikazati svojo večvrednost ter unikatnosti in enkratnost.

Pa še to ni dovolj: dokazati hočejo, da nekaj obstaja izključno od tega momenta ko so to oni »odkrili« in samo zato obstaja, ker so oni to odkrlil. Zato negirajo vse (npr. v terapiji zaničevalno imenujejo vse za placebo, in neobstoječe, samo zato, ker oni sami še niso odkrili kako deluje. Najbolj neumno je pa to, da tudi to zanikajo, kar so v zelo konkretni obliki dokazali na drugih področjih znanosti. Na primer, v klinični medicini popolnoma zanikajo vlogo psihologije na zdravje človeka čeprav je že marsikaj iz te, za klinične medicince neobstoječe psihologije dokazala nevroznanost— seveda, v interesu marketinga: zaslužka in oblasti.


Tako je npr, tudi s homeopatijo. Zmerjajo ga za »placebo«, (tudi v tej epidemiji trpinčijo ljudi, ko jim odtegnejo to možnost pomoči) čeprav imamo nešteto dokazil o njenem delovanju. A imajo za znanost ta nova cepiva, čeprav njihova opravičenost in pravilnost ni dokazana ne z enim edinim pravilno in po principih znanosti izpeljanim postopkom. Imajo pa – na podlagi tega kar je Ihan govoril - samo hipoteze in svojo prazno religioznost in upanje, da bo delovalo in ravno tako delovalo, kot so oni predvideli. In seveda, kot slišim, NE ODGOVARJAJO ZA POSLDICE cepljenja. Že pokojno kolegico Darjo Eržen so pa mrcvarili in jo popolnoma razcefali, čeprav – kot sem to mogla ugotoviti - niti slučajno ni bila odgovorna za smrt pacienta.


Kljub temu, da imamo nešteto dokazil o takšni naši neumnosti, še vedno se drznemo obsojati in ne dati pravo obstoja ničemer, kar ni na našem zeljnku zraslo ali pa smo samo preveč neumni, da bi zaznali in dojeli obstoječa tehtna dokazila.

Sicer pa je javna tajna, da se v tej takoimenovani znanosti vse da dokazati kar-koli nekdo hoče. Malo dodaš tukaj, odvzameš tam—in je že vse tako kot hočeš, da bi bilo. In to po tem vsi morajo imeti za doktrino tudi takrat, ko je jasno in vidno, da nima veze niti z realnostjo niti z resnico.


Mislimo, da bi nam naša namišljena krona padla z glave, če bi bili pripravljeni videti, da to kar je ezoterika in bog, so matematiki že izračunali in dokazali. Enako tako marsikaj nočemo videti in imamo za religijo, čeprav je dejstvo in 1000% dokazana resnica.


... Ker nočemo videti, da vsak iz svojega kota gledanja opazuje naravo. Če veliko ljudi raznih poklicev gleda eno in isto drevo, vsak bo v njem videl nekaj drugega. Umetnik ga bo videl drugače, kot mizar. Izdelovalec instrumentov pa spet drugače kot mizar ali biolog.

Sprehajalec v vročih poletnih dneh pa bo videl samo hlad, ki mu omogoča senca tega drevesa.

France Prešeren, pa je v svoji psemi LIPICA opisal kako on gleda na vse to:

"Stoji, stoji tam lipica,

pod lipo hladna senčica,

pod lipo miza kamnata,

pod štiri vogle rezana.

Stolov dvanajst okrog stoji,

na njih sede fantje mladi.

In prileti tja ptičica,

predrobna tica ščinkovka.

usede se na lipico,

zapoje lepo pesmico".


Hči mi je svojčas jamrala, da se na študiju psihologije učijo samo tisoče teorij...

Ja, ker tudi na tem področju nočejo videti, da so vsi govorili o isti resnici samo jo je vsak videl iz druge perspektive. Ker resnica o človeku je najbolj komplicirana in najbolj kompleksna od vseh. (Izpustila sem, seveda, številne, ki se samo izmišljlujejo zaradi slave, danes pa v prvi vrsti zaradi profita ali politične moči).


Ker je človeška glava omejena in zna razmišljati samo dvodimenzionalno, to multidimenzionalno resnico bi lahko, vsaj od prilike razumeli, če bi se zavedali tega, da obstaja. Če, namreč, to množico dvodimenzionalnih resnic damo skupaj, dobimo le en okvirni občutek multidimenzionlane resnice. Brez tega pa je vse samo neskončo kreganje in prerekanje o tem, kdo ima prav.

Sicer takšni približek multidimenzioanlosti ustvarjajo pri računalnikih ko sprogramirane rezine silicijevega kristala lepijo enega na drugega in s tem dobijo neverjetne učinke.

Ampak tem principu nismo v stanju slediti, ko ge za človeka. Pa ne zato ker ne bi bili sposobni. Temveč zaradi čiste ošabnosti . Obnašamo se, kot če bi en kristal izstopil in začel trditi, da je on ta glavni. Ali pa kot izstopi ena celica našega telesa, ki noče več sodelovati v funkciji z drugimi. Sama hoče samostojno ne samo živeti temveč ustvariti novo bitje—ustvari pa spako—rak. V momentu, ko pričakuje dokončno osvobajanje, in odreže zadnjo povezavo, umira tudi on sam. ker je ubil to bitje, ki ga je hranilo.

Ali pa, kot Ihan aludira, da bi se morali cepiti proti vsem. Torej, naj bi postali »odporni« do nosilcev živlejnja—»virusih« iz katere smo tudi mi sestavljeni.


Vse to je potrebno upoštevati da bi se naučili v manifestacijah zaznati princip.

No ja, tako kot sem napisala vse to zveni silno kompliciano. V resnici pa zadošča razmišljanje, ki sem ga imenovala »barantanje z bogom«, pa da dobimo vso znanje, ki ga potrbujemo.


Podganja dirka

Ko gledamo samo formo, dozdeva se nam, da napredujemo na vseh področjih. Šele ko se naučimo zaznati principe, ki se manifestirajo skozi različna forme vidimo, da se stare stvari ponavljajo in ponavljajo in spet ponavljajo.. Napredujemo vendar samo kot podgana v svojem kolesu ko neprekinjeno teče vendar samo v krog. Celo slabši smo od podgan. Krog podgane je vedno enak. Naš krog se pa pogreza! Številke kažejo, da bogati postajajo vse bolj bogati, da srednji razred vse bolj pogreza med reveže a reveži so vse bolj revni. Fromm je že pred 40-50 leti pokazal, da postajamo vse bolj krvožejni divjaki (pa niti ni videl te grozote, ki jih počenemo v državljanskih vojnah in genocidih raznih oblik. Testi pa pokazujejo, da nove generacije postajajo vse manj inteligentne, da se fizična moč vse bolj slabša kljub fintenosm, da bolezni postajajo vse bolj neobvladljive ...


Duhovna rast ter nivo prave znanosti in strokovnosti pa je, po mojim laičnih občutkih, dosegla vrh v periodu od Freudu, pa do generacije mojih učiteljev na fakultati. Po tem pa začenja pogrezanje. Mesto pravih modrecev pa so zasedli novodobni šarlatani in biznis, ki vse zlorablja za profit.

Pred 30 letih smo bili zelo blizu izhoda v končno in ta pravo suverenost človeka. Dobili smo pot in metodo kako hoditi po tej poti. Potrebno je bilo samo stopiti na to pot in bi počasi in brez obremenitve in stresov bili vodeni naprej, v transformacijo sebe in sveta nazaj v ta originalno in pravo "obliko". Več ko nas bi hodilo, bolj uspešno pa bi bilo za vse in niti opazili ne bi, da smo prestopili v nove dimenzije.

Na področju tehnika je narejen ta "kvantni preskok". Človek pa uporno odklanja, da naredi isto. Izbral je novodobno, marketinško usmerjeno miselnost. Pod njenim vodstom in vplivom se je vse bolj pogrezal in sesuval svoje kvalitete, do katerih je priplezal skozi veliko trpljnja in skozi številne inkarnacije. Sedaj pa imamo divjaškega človeka z visoko tehnologijo, ki se da zlorabili za uničenje celega sveta. In to nisem jaz ismislila. O tem je govoril že Einstein. O tem se vse bolj govori v javnosti.


Imamo svet, ki je popolnoma obrnjen na glavo.

Za znanost se imenuje nekaj, kar nima veze z njo. A za šarlatanstvo pa podatki, ki so dobivenii z uporabo pravih znanstvenih metod.

Za moralno ste oklicali hudobije. Hudobije pa za moralo.

Uničenje narav imenujete za »zaščito« narave

Za iskrenost in ljubečnost ste poimanovali hinavščino, za katero je skrito velika paleta hodobij in pohlepa. Iskrenost pa se napada kot neprimernost.

Robstvo in vse večja omejevanost se imenuj za demokracijo.

Teror se imenuj za svobodo

Laž za resnico.


Pa tudi še sedaj! Namesto, da bi se zamislili, namsto da bi dovolili da vam trpljenje zlomi vaš ego in s tem povezane neumnosti in da začnete drugače gledati na svet in sebe, vsi naprej upate, da bodo neki hokuspokusi in teater, ki ga imenujete »vera v boga« ali kogarkoli, kar tako omogočila – da gre vse »po starem« in da lahko nadaljujete svoje uničevalsko življenje. Potrebno bi bilo zazreti se v sebe in si priznati, da je pot, ki ste jo izbrali pred 30 leti in jo hodili, bila slepa.


In, kot to vidim te dni, sedaj mene in mojo terapijo hočete prisiliti, da pozdravim "vašo glavo" ki ste jo razbili ob steno ki vam ovira nadaljevanje vaše stare poti na vaš stari način. Niti slučajno nočet sprejeti, da vam ne morem umakniti ta zida niti glavo narediti sposobno, da prebije zid.

Lahko pa premaknem vas na prave tirnice do pravega izhoda in tudi pozdravim vašo glavo, vendar to s polno močjo še vedno odklanjate.


Človeštvo je neštetokrat že začelo znova. To vidimo tudi iz zgodovine in na podlagi arheologije. Pa berem kako se tolažijo, da pa je vedno po sesutju bilo boljše.

Tehnično ja! Imamo tehnično vse bolj prefinjene, bolj dodelane in natančne načine uničevanja...


Tudi krivulje gibanja profita na delnice prikazujejo na grafikonih za dolga obdobja. Padci, ki trajajo 5-6-10 let se niti ne opazijo ta takšnih grafih.. Ampak razmislite: če ste sedaj stari 40 ali nekaj več let in ste ostali brez službe, pa še vaše delo ni več aktuelno ker uvajajo robote in informativno tehnologijo. Vi pa ste ravno sedaj, ko ste v glavnem otroke spravili h kruhu, hoteli začeti skrbeti zase in svojo varno starost.

Ja 10 let krize na krivulji ni nič. Vendar vi ste izgubili čisto vse saj niti nadomestiti več ne morete to, kar ste izgubili.

Bogatijo se samo nekateri, vendar na račun tega, da vas spravijo v uničenje. Saj je to razlagal tudi Robrt Kiyosaki: da ja KRIZA najboljše obdobje za bogatina. Na sploh ko jo sam kreira in organizira. Poceni poberejo vse vaše, po tem pa vam, če vam sploh uspe kakorkoli se pobrati, ponovno drago prodajo...


Torej, nič se ni spremenilo, razen manifstacije in izrazoslovja.


Naprej: 2.

69 views0 comments

Recent Posts

See All